pizzataikina

 
 
Emmental

Jokaisen pizzan tarina alkaa taikinasta. Italiassa erilaisille pizzoille on erilaisia taikinoita, joista jokainen antaa toisenlaisen lopputuloksen. Pizzataikinamme resepti ei ole se kaikista nopein, mutta pienellä vaivalla saat tehtyä taikinan, joka takaa mitä parhaimman lopputuloksen. Panostamalla hyvään taikinaan, voit luoda kotonakin ravintolatason pizzoja.

Tiesitkö muuten, että hyvä pizzataikina käy myös foccacian valmistamiseen? Taikinastamme saat tehtyä yhden pellillisen foccaciaa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää osan taikinasta pizzaan ja tehdä 1/3 taikinasta pienemmän foccacian, kuten tämän kauniin kukkafoccacian.

Entäs sitten tomaattikastike? Sen valmistat helposti itse säilyketomaateista, oliiviöljystä ja mausteista.

Nautinnollisia hetkiä hyvän pizzan parissa, onnistut varmasti!

 
 

pizzataikina

Annoksia: 6 pientä tai 3 isoa pizzaa | Valmistus: 2 tuntia


 
 

ainekset

  • 750g 00-vehnäjauhoja

  • 5 1/4 dl vettä

  • 10 g kuivahiivaa

  • 15 g suolaa

  • 15 g oliiviöljyä

Valmistus

  1. Ota 1/4 dl vettä ja sekoita siihen suola.

  2. Sekoita kuivahiiva ja jauhot keskenään.

  3. Lisää 5 dl vettä jauho-hiivaseokseen.

  4. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia joko käsin tai pienellä teholla yleiskoneessa.

  5. Lisää suolavesi taikinaan ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt kunnolla.

  6. Lisää oliiviöljy taikinaan ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt kokonaan taikinaan.

  7. Vaivaa lopuksi taikinaa vielä noin 5 minuuttia joko käsin pöydällä, tai yleiskoneella maksiminopeudella.

  8. Laita taikina kostealla liinalla peitettynä kulhoon kohoamaan noin tunnin ajaksi.

  9. Muotoile valmiista taikinasta palloja ja anna niiden kohota tasolla vielä 15-30 minuuttia

  10. Taikinapallot ovat kohotuksen jälkeen valmiit muotoiltavaksi.

  11. Täytä pizzat haluamallasi täytteillä ja paista.