Kukkafocaccia
Mitä jos leipoisitkin perinteisten sämpylöiden sijasta focaccian? Tämä italialainen leipä on yksinkertaisuudessaan erinomaisen makuista, eikä valmistus ole vaikeaa. Italiassa focacciaa syödään sellaisenaan sekä alku- ja pääruoan lisukkeena. Kevään ja kesän kaunein focaccia koristellaan kukkasin. Kukkien vihreät varret muodostuvat ruohosipulista ja kevätsipulista ja terälehdet kirsikkatomaateista sekä paprikasta! Kaunista, eikö vain?
Tämä värikäs ja ruokaisa kukkaleipä maistuu salaattien kanssa tai brunssipöydässä. Voit valmistaa persoonallisen foccacian myös lahjaksi äidille äitienpäiväksi tai viedä leivän lahjaksi ystävälle. Kokeile erilaisia koristeluita ja anna esimerkiksi lasten koristella omat leipänsä. Hauskaa tekemistä yhdessä!
Voit valmistaa foccacian myös pizzataikinasta. Kokeile ohjettamme, jolla saat valmistettua yhdellä kertaa herkullisia pizzoja ja pienen foccacia.
Kukkafocaccia
Annokset: 6 annosta Valmistusaika: +60 minuuttia
nÄITÄ TARVITSET
Pohja:
25g (puolikas paketti) tuorehiivaa
2,5dl kädenlämpöistä vettä
2tl suolaa
1tl sokeria
½ kg vehnäjauhoja (noin 7,5 dl)
0,5 dl oliiviöljyä
Pinnalle:
Kuusamon Juuston Emmental XO:ta raastettuna
Kirsikkatomaatteja
Sipulia: punasipulia, kevätsipulia, valkosipulia
Paprikaa
Yrttejä, kuten ruohosipulia, rosmariinia ja timjamia
Syötäviä kukkia, kuten orvokkeja
Oliiveja
Kapriksia
Sormisuolaa
Oliiviöljyä
NÄIN ONNISTUT
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää hiiva-vesiseokseen sokeri, suola ja jauhot.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Kauli taikina tasaiseksi levyksi uunivuokaan ja kohota vielä 30 minuuttia.
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
Voitele focaccian pinta kevyesti oliiviöljyllä.
Raasta pinnalle Emmental XO:ta
Luo pintaan kaunis kuviointi kukilla, kasviksilla ja yrteillä. Ole luova, tässä ei ole oikeaa tapaa.
Paista leipää uunissa 20-25 minuuttia.
Ripottele lopuksi kypsän leivän pinnalle hieman sormisuolaa ja oliiviöljyä.