Juustoinen perunamuusi
Perunamuusikin kaipaa toisinaan uutta potkua. Me Kuusamon Juustolla lisäämme muusin sekaan runsaasti juustoa raastetun Goudan avulla. Gouda on lempeä, mutta täyteläinen juusto, joka tuo mukavasti lisämakua ja kertaisuutta perunamuusiin. Tämä herkullinen muusi viimeistellään ryytisinapilla ja sopii hyvin tarjoiltavaksi esimerkiksi klassisen karjalanpaistin, emmental-silakkapihvien tai lihamurekkeen kanssa.
Mikä ihmeen ryytisinappi? Ryytisinapiksi kutsutaan sinappia, jossa sinapinsiemenet ovat mukana kokonaisina. Ryytisinappi antaa lisämakua ja lisää hapokkuutta juustoiseen muussiin, pitäen sen näin raikkaana. Sinapinsiemenet antavat myös mukavaa suutuntumaan perunamuusiin.
juustoinen perunamuusi
Annoksia: 4 | Valmistus: 40 minuuttia
NÄITÄ TARVITSET
1 kg jauhoisia perunoita
1 tl suolaa (lisäksi suolaa keitinveden maustamiseen)
50 g normaalisuolaista voita
n. 3 dl maitoa
4 rkl ryytisinappia
Valmistus
Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Laita maito ja voi toiseen kattilaan ja anna lämmetä, kunnes voi on sulanut.
Kaada kypsien perunoiden vesi pois ja survo kypsät perunat tasaiseksi sähkövatkaimella.
Lisää lämmintä maito-voiseosta survottujen perunoiden sekaan, koko ajan kevyesti sekoittaen. Älä lisää kaikkea maitoa kerrallaan, vaan tarkkaile muussin paksuutta maitoa lisätessä. Jos haluat muussista pehmeämpää, voit lisätä tarvittaessa myös lisää maitoa.
Mausta perunasose suolalla.
Lisää Goudaraaste muusin sekaan. Jos juusto ei sula heti perunan sekaan, voit lämmittää muussia kevyesti liedellä.
Lisää lopuksi ryytisinappi, sekoita hyvin ja tarjoile!