Punaleima Emmental -täytetyt silakkapihvit

Punaleima Emmental -täytetyt silakkapihvit resepti

Olisiko aika tuoda silakka takaisin ruokapöytiimme? Meidän mielestämme kyllä! Silakka eli haili on Itämeressä elävä, silliä pienempi, vähärasvainen kala. Silakka on erinomainen ruokakala, jossa on paljon pehmeää rasvaa ja hyviä rasvahappoja. Me Suomalaiset syömme alle puoli kiloa silakkaa vuodessa, vaikka tarjolla olisi merkittävästi enemmän tätä herkullista kalaa. Koska silakan pyynti on kestävällä kannalla, on silakan syönti ekologista.

Siinä missä perinteinen silakkalaatikko syntyy nopeasti ja isolle seurueella, vaativat silakkapihvit hieman vaivaa valmistukaseen. Perinteisesti silakkapihvit leivitetään ja paistetaan pannulla, mutta juustonystävinä me lisäsimme jokaisen silakkapihvin sisään jykevän voimakasta punaleima Emmentalia. Silakkapihvien kanssa maistuu erinomaisesti juustoinen perunamuusi, mummonkurkut ja herneet.

Tiesitkö, että Hailuoto on saanut nimensä Hailin mukaan?


Punaleima Emmental -täytetyt silakkapihvit

Annoksia: 4 | Valmistus: 30 minuuttia


NÄITÄ TARVITSET

  • 700 g silakkafileitä, valmiiksi perattuna

  • 4 tl suolaa

  • 2 tl mustapippuria

  • 2 dl ruisjauhoja

  • Kuusamon Juusto Punaleima Emmental -juustoa

  • ½ ruukkua tilliä hienonnettuna

  • ½ ruukku ruohosipulia hienonnettuna

  • Öljyä ja voita paistamiseen

Valmistus

  1. Sekoita ruisjauhot, suola ja pippuri keskenään.

  2. Sekoita myös hienonnettu ruohosipuli ja tilli keskenään.

  3. Leikkaa Punaleima Emmentalista ohuita ja kapeita viipaleita. Tarvitset yhden juustoviipaleen yhtä silakkapihviä varten. Voit käyttää myös valmiita punaleima Emmentalviipaleita.

  4. Leikkaa halutessasi silakkafileistä selkäevä pois saksilla.

  5. Suojaa leikkuulauta leivinpaperilla ja ripottele sen päälle runsaasti ruisjauho-mausteseosta.

  6. Levitä puolet fileistä nahkapuoli alaspäin jauhoseoksen päälle.

  7. Asettele jokaisen fileen päälle yksi juustoviipale.

  8. Ripottele fileiden ja juustojen päälle hienonnettua tilliä ja ruohosipulia.

  9. Nosta loput fileet päälle nahkapuoli ylöspäin ja jauhota silakkapihvit myös toiselta puolelta.

  10. Lämmitä pannulla runsaasti voita ja öljyä. Paista pihvit kauniin ruskeiksi ja rapeiksi, noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

    Tarjota silakkapihvit esimerkiksi mummonkurkkujen ja herneiden kanssa!