grillattu savujuustoburgeri
Kesä on grillaamisen aikaa ja jokainen haaveilee täydellisestä hampurilaisesta! Tämä grillattu hampurilainen on saanut inspiraationsa Kuusamon Juuston savujuustosta, joka on savustettu salaisessa savustamossamme. Mehevä grillattu savujuustoburgeri menee varmasti myös sinun top 5 listalle!
Savujuustoburgeri
Annoksia: 4 | Valmistus: 60 minuuttia
ainekset
1 nippu korianteria
1 nippu persiljaa
1 punasipuli
2 rkl savupaprikajauhetta
0,5 dl valkoviinietikkaa
1,5 dl rypsiöljyä
1 sitruuna
2 valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
2 dl majoneesia
4 briossi sämpylää
400 g naudan jauhelihaa
1 paketti Kuusamon Juuston Savujuustoa
1 iso kypsä pihvitomaatti
1 ruukku salaattia
valmistus
Valmistetaan ensin kastike hampurilaiselle. Ota kulho ja kaada sinne rypsiöljy sekä valkoviinietikka. Laita sekaan 2 rkl savupaprikajauhetta. Sekoita tai vispaa sekaisin. Leikkaa sekaan pieneksi silputtu sipuli, valkosipuli, korianteri sekä persilja. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehut ja lopuksi sekoita koko kastike majoneesin kanssa tasaiseksi.
Leikkaa Savujuusto ohuiksi viipaleiksi.
Viipaloi myös tomaatti valmiiksi.
Jaa jauheliha neljään osaan ja pyöritä niistä aluksi pallot, paina sitten käsin tai hampurilaisprässillä pihveiksi. Mausta pinnat suolalla ja pippurilla.
Grillaa pihvit kuumassa grillissä tai paistinpannulla. Kun toinen puoli on saanut väriä, käännä ja laita heti juusto päälle. Laita grillin kansi kiinni, jotta lämpötila nousee ja juusto sulaa kunnolla. Lämmitä myös sämpylät grillissä.
Kasausvaiheessa lusikoi herkullista yrttimajoneesia hampurilaissämpylän kanteen ja pohjaan. Pohjalle tulee salaatti, sitten tomaattiviipale, tomaatin päälle suolaa ja pippuria. Seuraavaksi hampurilaispihvi ja lopuksi kansi.
Nauti parhaasta savujuustoburgerista!