savujuustotikut
Herkulliset ja rapeat savujuustotikut vievät kielen mennessään. Savujuustosta leikataan mukavia suupalan kokoisia tikkuja, jotka leivitetään ja friteerataan öljyssä. Lopputuloksena on täydellisen kullanrapea kuori, jonka sisällä on lempeän savuista ja venyvää Savujuustoa! Niin helppoa ja hyvää. Savujuustotikut kannattaa nauttia pikimmiten valmistuksen jälkeen, sillä muuten sisällä oleva juusto jähmettyy ja rapea kuori vetistyy. Jos et ole jo kokeillut, niin nyt kannattaa, sillä tämän parempia et saa edes ravintolasta!
Savujuustotikut
Annoksia: 4 | Valmistus: 60 minuuttia
ainekset
2 kpl luomukananmunaa
Panko-leivitysjauhoja
Vehnäjauhoja
Paistamiseen rypsiöljyä
Gluteeniton versio
2 kpl luomukananmunaa
Maissijauhoja
Riisimuroja (murskattuna)
Paistamiseen rypsiöljyä
Valmistus
Leikkaa juustot sopivan kokoisiksi paloiksi.
Laita kolme lautasta vierekkäin, yhteen vehnäjauhoja, toiseen pankojauhoja ja kolmanteen rikotut kananmunat.
Vatkaa kananmunien rakenne tasaiseksi.
Pyöritä juustopala ensin vehnäjauhoissa, sitten dippaa kananmunaan, valuta ylimääräinen kananmuna ja lopuksi pyöritä pankojauhoissa.
Gluteeniton versio: Pyöritä juustopala ensin maissijauhoissa, sitten dippaa kananmunaan, valuta ylimääräinen kananmuna ja lopuksi pyöritä riisimuro-murussa.Paista keskikovalla lämmöllä pannulla tai friteerauskeittimellä kullankeltaisiksi ja rapeiksi!