Uunilohi

Uunilohi on herkullinen pääruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tämä uunilohi saa täyteläistä makua juustoisesta kastikkeesta. Uunilohi sopii tarjoiltavaksi erinomaisesti esimerkiksi juustoisen perunamuusin kanssa.


Uunilohi

Annoksia: 5 kpl | Valmistus: 45 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 500 g lohi- tai kirjolohifilettä

  • 1 ruukku tilliä

  • 1 maustekurkku

  • 1/2 prk Paimenpoika Ruoka & Dippi Goudaa

  • 1 dl kuohukermaa

  • 1/2 sitruuna

  • Suolaa

  • Mustapippuria

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

  2. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Poista mahdolliset ruodot.

  3. Mausta lohen pinta suolalla ja pippurilla.

  4. Hienonna maustekurkku ja tilli ja levitä ne lohen pinnalle.

  5. Sekoita kulhossa Paimenpoika Ruoka & Dippi ja kuohukerma keskenään. Kaada seos lohen päälle.

  6. Halkaise sitruunasta 3-5 viipaletta ja laita lohen päälle.

  7. Laita lohi uuniin 225 asteeseen noin 30 minuutiksi.