Vappu Pimiän Päärynä-vaniljahilloke
Jos jotain hilloreseptiä on kokeiltava, niin se on ehdottomasti tämä! Vappu Pimiän suunnittelema hedelmäinen hillo täydentää juustotarjottimen ja nostaa juustojen aromit esiin. Päärynä-vaniljahilloke on herkullista ja syntyy todella nopeasti! Vapun suositukset juustoiksi hillokkeen kaveriksi ovat Kuusamon Juuston Maasdam, mustaleima Emmental sekä Vapun uusi rakkaus, Savujuusto.
Omatekoinen hillo muutaman maukkaan juuston kanssa on myös aina tervetullut tuliainen. Hyviä hilloja löytyy kaupoista valmiina, mutta itse tehty hillo tuo juustotarjottimelle upean vau-elämyksen.
Helppo jälkiruoka syntyy päärynä-vaniljahillokkeesta ja Savujuustosta. Leikkaa Savujuustosta jokaiselle syöjälle kaksi kolmion mallista palaa jälkiruokalautaselle. Lusikoi päälle herkullista hilloketta — valmista!
Päärynä-vaniljahilloke
Annokset: 1/2 l purkki Valmistusaika: 30 min
ainekset
3 päärynää
1 vaniljatanko
0,5 dl vettä
3 dl hillosokeria
Valmistus
Kuori päärynät ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan.
Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljan siemenet veitsen kärjellä tangon sisältä ja lisää ne sekä kaavittu tanko kattilaan.
Lisää kattilaan vesi ja laita liesi päälle. Kun kattilasta alkaa nousta vesihöyryä, lisää hillosokeri kattilaan.
Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada hilloke puhtaaseen lasipurkkiin, vaniljatanko saa mennä myös purkkiin.
Anna jäähtyä ja sulje purkki. Laita jääkaappiin ja ota aina puhtaalla lusikalla hilloketta purkista.