juustot ja viinit
Kuusamon Juustot ja erilaiset viinit ovat kuin luotuja toisilleen. Ne soljuvat suussasi yhdessä kuin pohjoisen kosket ja avautuvat kuin Valtavaaran henkeäsalpaavat maisemat. Juustoilla ja viineillä on pitkät perinteet yhdessä, eikä ihme sillä parhaimmillaan ne tekevät toisistaan entistäkin parempia ja avaavat maistelijalle uusia makuja ja elämyksiä.
Juuston proteiinit ja rasvat voivat pehmentää viinin tanniineja, mikä tekee viinistä vähemmän katkeraa ja hedelmäisempää. Viinin hapokkuus auttaa myös täydentämään ja korostamaan rasvaisen juuston makuja. Kuohuvien juomien puhdistava vaikutus toimii hyvin suolaisten makujen ja juustojen kanssa. Tämä kutsutaan klassiseksi sommelier-yhdistelmäksi. Pääsääntönä viini- ja juustopareja luodessa on, että miedompia viinejä kannattaa yhdistää hieman miedompiin juustoihin ja toisinpäin. Välillä kannattaa kuitenkin hullutella ja hakea myös kontrasteja makumaailmoihin!
Parhaat viinisuositukset juustoille
kokeile myös näitä viinin ja juuston yhdistelmiä:
Kuusamon Juusto Sinileima & Belsazar Rose Vermutti
Kuusaman Juusto Mustaleima & Marques De Caceres Crianza
Kuusaman Juusto Maasdam XO & Mionetto Prosecco
Kuusamon Juusto Vuoristojuusto & Freixenet Carta Nevada
Kuusamon Juusto Savustettu Gouda & Yali Carmenere