juustot ja viinit

AC278FFF-D330-497B-9102-4AE9C736BC32.jpg

Kuusamon Juustot ja erilaiset viinit ovat kuin luotuja toisilleen. Ne soljuvat suussasi yhdessä kuin pohjoisen kosket ja avautuvat kuin Valtavaaran henkeäsalpaavat maisemat. Juustoilla ja viineillä on pitkät perinteet yhdessä, eikä ihme sillä parhaimmillaan ne tekevät toisistaan entistäkin parempia ja avaavat maistelijalle uusia makuja ja elämyksiä.

Juuston proteiinit ja rasvat voivat pehmentää viinin tanniineja, mikä tekee viinistä vähemmän katkeraa ja hedelmäisempää. Viinin hapokkuus auttaa myös täydentämään ja korostamaan rasvaisen juuston makuja. Kuohuvien juomien puhdistava vaikutus toimii hyvin suolaisten makujen ja juustojen kanssa. Tämä kutsutaan klassiseksi sommelier-yhdistelmäksi. Pääsääntönä viini- ja juustopareja luodessa on, että miedompia viinejä kannattaa yhdistää hieman miedompiin juustoihin ja toisinpäin. Välillä kannattaa kuitenkin hullutella ja hakea myös kontrasteja makumaailmoihin!


Parhaat viinisuositukset juustoille

Kuusamon Juusto punaleima emmental + yellow tail róse

Punaleima Emmental ja Yellow Tail Rosé

Kuusamon Juusto Savujuusto + Plan b sauvignon blanc

Savujuusto ja Plan B Sauvignon Blanc

Kuusamon Juusto emmental xo + plan b shiraz

Emmental XO ja Plan B Shiraz

Gouda ja Freixenet 0%

Gouda ja Freixenet 0%


kokeile myös näitä viinin ja juuston yhdistelmiä:

Kuusamon Juusto Sinileima & Belsazar Rose Vermutti

Kuusaman Juusto Mustaleima & Marques De Caceres Crianza

Kuusaman Juusto Maasdam XO & Mionetto Prosecco

Kuusamon Juusto Vuoristojuusto & Freixenet Carta Nevada

Kuusamon Juusto Savustettu Gouda & Yali Carmenere

 

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS:

Juustot ja siiderit

Juustot ja oluet

Juustot ja drinkit