Makuparit juustolle
Erilaisten juustojen yhdistäminen sopivaan lisukkeeseen voi tuntua haastavalta. Perinteisesti juustojen kanssa tarjoillaan keksejä, pähkinöitä, hedelmiä ja hilloja. Joskus maistuvia makupareja voi löytyä myös yllättävistäkin yhdistelmistä. Kokosimme alle muutamia valmiita makupareja juustoillemme, joista voit napata vinkit talteen seuraavaa juustoiltaa varten.
MUSTALEIMA + HUNAJA + PÄHKINÄT
Kuusamon Juuston mustaleima Emmental on jylhän voimakas Emmentaljuusto. Sen esikuvana on Oulangan kansallispuistossa pauhaava Kiutaköngäs, joka on yksi Suomen komeimmista ja suurimmista könkäistä. Mustaleima on voimakkaita makuja rakastavan valinta.
Tämä klassinen makupari on takuuvarma! Makea hunaja on omiaan aromikkaan ja voimakkaan mustaleiman kaveriksi. Makumaailmoja korostamaan laita tarjolle myös pähkinöitä.
Tutustu tuotteeseen: Kuusamon Juusto Mustaleima Emmental 300 g
Savujuusto + Vappu Pimiän päärynä-vaniljahilloke
Kuusamon Juuston Savujuuston lempeä maku valmistuu, kun mietoon Edamjuustoon hiipii aitojen leppälastujen savu salaisessa savustamossamme. Savujuusto on aidolla leppälastulla savustettu, ilman lisättyjä aromeja.
Vappu Pimiän suunnittelema hedelmäinen hillo täydentää juustotarjottimen ja nostaa juustojen aromit esiin. Päärynä-vaniljahilloke on herkullista ja syntyy todella nopeasti! Vapun erityinen suositus juustoksi hillokkeen kaveriksi on Kuusamon Juuston Savujuusto.
Savuporosulatejuusto + villisuolaheinä + rieska
Kuusamon Juuston Savuporosulatejuusto on savupororouheella maustettu, voimakas sulatejuusto leivälle ja ruoanlaittoon.
Viinisuolaheinä on suolaisen hapokas kasvi, jonka maku sopii hyvin yhteen pehmeän Savuporosulatejuuston kanssa. Sipaise sulatejuustoa esimerkiksi rieskan päälle, ja viimeistele makuelämys tuoreilla viinisuolaheinän lehdillä.
Tutustu tuotteeseen: Savuporosulatejuusto
Emmental xo + hunaja
Voimakkaan mustaleiman pidempään – vuoroin keskiyön auringon, vuoroin revontulten alla – kypsynyt versio. Emmental XO on maultaan voimakas mutta hienovarainen, aavistuksen pähkinäinen ja miellyttävän hapokas.
Emmental XO:n pähkinäinen maku on klassinen yhdistelmä hunajan kanssa, joka antaa juuston maulle ihanan vivahteen.
Tutustu tuotteeseen: Kuusamon Juusto Emmental XO 125 g
savustettu gouda + kinuski + suolakeksi
Savuinen Gouda on tunturiruskan sävyttämä, pehmeä ja täyteläinen juusto. Sen mausta löydät lempeää savua, makeaa ja suolaisuutta, sekä karamellimaisuutta.
Savustetun Goudan kaveriksi jopa yllättäväkin makupari on kinuski. Savustetun Goudan karamellisuus ja suolaisuus yhdistyvät täydellisesti kinuskin aromeihin. Suosittelemme kokeilemaan!
Tutustu tuotteeseen: Kuusamon Juusto Savustettu Gouda 125 g
Savujuusto+ tyrnihillo
Kuusamon Juuston Savujuuston lempeä maku valmistuu, kun mietoon edamjuustoon hiipii aitojen leppälastujen savu salaisessa savustamossamme. Savujuusto savustetaan ilman keinotekoisia aromeja.
Savujuuston aromit toimivat täydellisesti yhteen kirpeän tyrnihillon kanssa.
Tutustu tuotteeseen: Kuusamon Juusto Savujuusto
maasdam xo + lemoncurd
Voimakkaampi, mutta silti pehmeä, pidempään kypsynyt Maasdam XO, jolle metsien hiljainen humina on laulanut kehtolauluaan ja antanut oman säväyksen. Tämä pitkään kypsynyt juusto on maultaan yhtä aikaa voimakas ja pehmeä, hiukan makea, karamellimainen ja pähkinäinen.
Maasdam XO muodostaa raikkaan ja keväisen makuparin lemoncurdin eli sitruunatahnan kanssa. Oivallinen makuyhdistelmä kevään ja kesän juustolautasille!
Tutustu tuotteeseen: Kuusamon Juusto Maasdam XO 125 g
paimenpoika + mansikkahillo
Kuusamon Juuston Paimenpoika on maultaan täyteläinen, mutta samalla kuitenkin sopivan raikas, jotta maku ei peitä muita aromeja alleen.
Suosittelemme kokeilemaan kermajuuston makuparina marjaisia ja makeita makuja, kuten mansikkaa. Kermajuuston voi tarjoilla jälkiruokana mansikkahillon kanssa helposti: leikkaa kermajuusto lohkoiksi ja levitä hillosta kauniita raitoja juuston päälle.
Tutustu tuotteeseen: Kuusamon Juusto Paimenpoika® kermajuusto
vuoristojuusto + vaahterasiirappi
Vuoristojuuston ovat muovanneet paukkuva pakkanen ja kimaltelevat hanget. Tämä mieto ja ryhdikäs juusto on maultaan täyteläinen, aromirikas ja miellyttävän hapokas.
Vuoristojuuston vivahteikkaat maut toimivat erinomaisesti yhteen makean vaahterasiirapin kanssa.
Tutustu tuotteeseen: Kuusamon Juusto Vuoristojuusto 125 g
Vuoristojuusto + minttuhyytelö
Vuoristojuuston ovat muovanneet paukkuva pakkanen ja kimaltelevat hanget. Tämä mieto ja ryhdikäs juusto on maultaan täyteläinen, aromirikas ja miellyttävän hapokas.
Vuole siivuja Kuusamon Juuston aromikkaasta Vuoristojuustosta tai Savustetusta Goudasta, lusikoi päälle minttuhyytelöä ja nauti ihanasta makuparista!
gouda + päärynä + suolakeksi
Gouda on pehmeä ja täyteläinen juusto, jonka maussa yhdistyvät makea ja suolaisuus. Juusto on saanut nimensä Kitkajoessa säyseästi, mutta vuolaasti virtaavan Niskakosken mukaan.
Täyteläinen Gouda muodostaa raikkaan päärynän ja suolakeksien kanssa täydellisen, suussa sulavan makuparin.
Tutustu tuotteeseen: Kuusamon Juusto Gouda 300 g